Izbor Urednika

Nijanse plave boje u vašem ormaru. Tko i kako se obući?

Anonim

Boja proljetnog neba i olujnih oblaka, nježnog surfanja i olujnog mora, noćnog neba i tirkiznog oceana, safira i malahita, sve su to nijanse plave. Toliko je različito da ih je ponekad teško pripisati istom rasponu. Nije iznenađujuće da nas takvo izobilje ponekad stavlja u ćorsokak pri odabiru odjeće. Razumjet ćemo najpopularnije trendove i pravila njihove kombinacije s drugim bojama.

Najpopularniji i najnoviji nijanse plave

  1. Svijetlo plava Odgovara rombu u gornjem lijevom kutu prikazanom na prvoj slici spektra. Najviše od svega, on favorizira vlasnike svjetla boje kože, a boja kose može biti sve od plamteće plave do prirodne plave. U susjedstvu su tamnije nijanse plave, bijele, pepeljasto sive, praškaste i bež boje. Za svjetliji kontrast odaberite bogatu narančastu i žutu gamu.
  2. Zeleno more.

    Nastala je miješanjem plave i zelene boje. Ovisno o proporciji pojedine boje, dobiven je poseban novi raspon, a fotografija pokazuje koliko ona može biti raznolika. Boja blizu blijedo plave boje idealna je za plavuše, bogate električare - za brinete. U ovom slučaju, prvi je najbolje kombinirati s pastelnim bojama, a drugi, naprotiv, sa svijetlim i izražajnim.

  3. Indigo. To su najluksuznije nijanse plave u odjeći, bogate i svijetle. Plemenita boja safira najviše je korisna za naglašavanje tamne kože i tamne kose.
  4. Tamno plava - hlad nocnog neba. Tipična boja morskog oblika u mnogim njenim varijacijama blizu je crnoj boji, pa se kao alternativa aktivno koristi u uredskoj garderobi. Kako ne biste izgledali pretamno, preporučujemo dodavanje sjajnih naglasaka (crveni ruž, crveni pribor itd.).

Kombinacija plavih nijansi

Plava boja za branje je prikladna ni manje ni više od osnovnog bijelog ili crnog. Može se koristiti u uredskom odijelu, za večernji izlazak, odmor, svečane događaje itd. Važno je odabrati pravu nijansu za sebe i početi od nje kako bi napravili set. Istaknite bogatu paletu pastelnih boja. Siva će dati potpunu plavu boju s više elegancije i ozbiljnosti. Bliže prirodi, bit ćete zajedno s smeđom i senfnom bojom.

Pa, na kraju u jednom setu, možete koristiti nijanse plave. Dovoljno je prisjetiti se trapera, kombinacije klasičnog indiga i svijetloplavog - to je gotovo klasik, koji je na ramenu svakoga.

Plava s bijelim

Rješenje koje leži na površini. Plavo nebo i bijeli oblaci - ova kombinacija nam govori sama priroda. Ovisno o odabranoj nijansi, set može biti strog ured ili svjetlo i neformalno. Apsolutno sva plava gama kombinira s bijelom u bijeloj boji.

Plava i crna

Mislite li da je ova kombinacija previše tmurna? Uzalud je, opcija je vrlo česta, posebno za večernje haljine, koje su u velikom broju najpoznatiji dizajneri. Nijanse plave u kombinaciji s crnom bojom pružit će sliku elegancije i sofisticiranosti, naglasiti boju kose, ne samo plavuše, već i brinete. Dopunite takav set zlatnim i srebrnim nakitom ili svijetle dodatke.

Plava i žuta

Druga asocijacija je nebo i sunce. Štoviše, žuta ljestvica je također vrlo raznolika, ali će sve to, na ovaj ili onaj način, savršeno nadopuniti plavu boju. Blijeda bluza s ušima i suknje ili kratke hlače za noćno nebo odlična su opcija za ured. I ne previše banalno, već unutar utvrđenog okvira. Ili tamnoplavi džemper s hlačama boje senfa, a tu je i komplet za šetnju i susret s prijateljima. Sjećate li se Snjeguljice? Uostalom, ovaj trend odražava njezinu haljinu.

Plava i crvena

To je opcija za hrabre i pomalo ekstravagantne osobe. Nijanse plave s crvenom bojom izgledaju svijetlo i dinamično. Najvažnija stvar u ovom slučaju je osjećaj za mjeru. Za početak, pokušajte dodati crvenu traku tamnoplavoj haljini ili torbu od trešnje tirkiznoj boji. Eksperimentirajući i prolazeći kroz različite kombinacije, konačno ćete doći do ideala.

Plava i zelena

Harmonija koju je stvorila sama priroda. Tako možete nazvati skup koji kombinira nijanse plave boje u odjeći i zelenoj boji. Obratite pažnju na fotografiju za svu samodostatnost svake boje, oni su u apsolutnoj interakciji i samo naglašavaju dubinu jedni drugih. Posebno dobro u kombinaciji sa zelenim izgledom bogate tamno plave boje.

arrow