Izbor Urednika

Boja tip "zima": boja kose, šminka i ormar. Izgled boja

Anonim

Navikli smo da zimu doživljavamo kao sezonu u kojoj se priroda zamrzava, odmarajući se od svijetlih i zasićenih boja. Međutim, ovaj stereotip uništava najsvjetliji i najoriginalniji tip boje izgleda “zime”. O tome će biti članak.

Među tisuću očiju ...

Predstavnike "zimskog" tipa boje najlakše je prepoznati, jer se takvim "fatalnim ljepotama" čini da se privlače, zahvaćajući oko. On odražava najveći kontrast između tri glavne značajke: kose, kože i usana.

Primjeri tipova boja "zima" su djevojke sa snježnobijelim licem, zavodljiv izgled, tamna kosa, senzualne, svijetle usne i neke posebne, neobične analize, karizme. Takva predstavnica neće moći privući pozornost.

Boja izgled "zima" - što je to?

Varijacije tonova kože ovdje se mogu predstaviti i na snježno-bijelo-porculanskoj i tamnoputoj paleti. Blijeda koža ima izvjesnu "prozirnost" i jedva primjetan plavkasti ton. Ovaj tip boje nije karakteriziran prisutnošću rumenila ili pjegica. Obično tan tan na svjetlo kože je loše, a na tamnoj koži, naprotiv, gotovo uvijek ravnomjerno i brzo.

Oči zimske boje uvijek su kontrastne i svijetle. Takav se kontrast očituje u plavičasto-bijeloj nijansi proteina i irisa, čija boja može biti smeđa, plava, zelena, ali uvijek duboka, čista i zasićena. Boja kose tipa "zima" je gotovo uvijek tamna, čak i crna. Model ove vrste, prema stilistima, su djevojke i žene s hladnim i svijetlim izgledom, svijetle prirodne kose. Nazivaju ih i "sjajna, svijetla zima".

Boje prikladne za zimski tip boje

Ako odjednom vlasnik ove vrste izgleda želi radikalno promijeniti svoj imidž, ona se mora upoznati s bojom kose koju treba odabrati. Ako ode u profesionalni kozmetički salon, shvatit će da stilisti ni na koji način neće odobriti njezin projekt da nešto promijeni u svom izgledu, jer se vjeruje da takve svijetle djevojke ne bi trebale pokvariti svoju prirodnu ljepotu s nekom vatreno crvenom bojom. što im je praktično kontraindicirano.

Zanimljivo je, ali djevojke „zimskog“ tipa boja rijetko odlučuju o takvim promjenama, jer su u pravilu zadovoljne svojim izgledom. Što se ne može reći o djevojkama s bojama tipa "ljeto", koje su uvjerene da je njihova boja kose suviše tupa i bezizražajna.

Promjene zahtijevaju naša srca

Ako, ipak, „zima“ odluči promijeniti boju kose, onda je u paleti nijansi koje su najprikladnije za vrstu boje vrijedno odabrati: od tamne plave do plavkasto crne. Eksperimenti s bojanjem kose u toplim bojama neće biti uspješni. Najpovoljnija kombinacija bit će nijanse hladne palete. To su pepeljasto plavuša, platinasta plava, svijetloplava.

Paleta boja

Unatoč hladnoj tendenciji zimskog izgleda, djevojke mogu nositi neke boje toplih boja.

Vrijedi izbjegavati smeđe i žuto-zelene nijanse. Glavni uvjet ovdje je zasićenje i svjetlina boje (često oštra), što isključuje pastelne nijanse i njihove derivate. "Zimski" tip boje smatra se jedinim tipom boje koji savršeno odgovara čistoj crnoj ili bijeloj boji. Treba obratiti pozornost na boje kao što su rubin, tamnocrvena, tamno ljubičasta, ljubičasta, ružičasta i smaragdno zelena.

Bolje je kombinirati boju u odjeći prema komplementarnom principu. Tipična pogreška žena zima je izbor nejasnih i svijetlih nijansi, zamagljujući svijetli izgled. Takvom tipu trebaju samo svijetle boje, kombinacije crvene, plave, ljubičaste, ružičaste, plave boje su savršene ovdje.

Šminka

Šminka za "zimski" tip boje najčešće je korisna u tamnom rasponu - naglašava izražajne oči. Oči zimskih djevojaka mogu biti različitih nijansi: tamno smeđe, zelene, tamno plave, plave, sive ili crne. Bez obzira na boju očiju, uvijek je jasan izgled, koji dobiva dodatni kontrast i svjetlinu zbog neusmjerenih proteina, što se ne može reći za vrstu boje "ljeto". Luksuzan pogled na djevojke ove vrste zadimljene šminke, olovke za olovke i lažnih trepavica.

Savršena kozmetičarka "zima"

Ako razmišljate o idealnoj verziji kozmetike, možete identificirati neke obrasce. Tonska osnova za "zimu" trebala bi biti što je moguće lakša, prelazeći u ružičasti, a ne žućkasti subton. Vlasnici porculansko-blijede kože odgovaraju prozirnom tonu, a "tamnoputim ženama" - maslinama. Izbor praha bi trebao biti sličan. Ovdje se bronzer ovog tipa ne može koristiti ni pod kojim uvjetima.

Crvenilo previše ne bi trebalo uključivati ​​- to je dobro da ako djevojka-zima će ih koristiti na minimum, ali previše istaknute ružičaste obraze će pokvariti sve. Ako odaberete boju ruža, bolje je ostati na hladnim roze ili lila nijansama.

Zima je kraljica kontrasta, tako da je potrebno razlikovati ruž za zimski tip boje. Na takvoj ženi nema ruža jarkog sočnog nijansi izgledat će pretenciozno i ​​neprikladno. Savršeno za žene sa zimskim izgledom bogate crvene, tamno ljubičaste, ljubičasto-ružičaste nijanse ruža.

Izgled zimske djevojke može nadopuniti ono što se čini apsolutnim tabuom za druge vrste boja. Predstavnici tog tipa neće ni prouzročiti nikakvu cenzuru od strane strogih konzervativaca, jer izgledaju tako organski u svojoj slici. Glavno pravilo za njih može biti zabrana dodjele nekoliko naglasaka. Svijetli naglasak trebao bi biti u jednini. Na primjer, kombinacija grafičkih crnih strelica, aktivnog rumenila i crvenog ruža će izgledati vulgarno i netočno. Ako se odlučite istaknuti usne, pokušajte se pobrinuti da oči budu minimalno naglašene. Ako koristite svijetlu olovku za oči i svjetlucave sjene, suzdržite se od korištenja sjajnog ruž za bobice.

Uspjeh šminke (kao i uvijek) izgrađen je na glatkim linijama, jasnoći i bez zamućenja. Jasne, glatke linije, bez naznaka zamućenja - glavni ključ uspjeha u šminkanju. Ali ne zaboravite da privlačne i bogate boje zahtijevaju ne samo pravilan odabir boja, nego i ton kao idealnu bazu.

Stil, tkanina, ormar

U stvari, distribucija izgleda po godišnjim dobima je izvrstan alat u rukama stilista, koji omogućuje na pristupačan način prenijeti običnim ljudima tehniku ​​odabira pravih kombinacija boja.

Ako uđete u tu dubinu, možete shvatiti duboku vezu između oblika i boje, linije i boje. Može se zamisliti da su četiri godišnja doba četiri vrste energije, od kojih svaka ima svoje karakteristične značajke u oblicima, linijama i bojama. Analiziramo energiju tipa boje "zima".

Zima u prirodi je energija mira, mira i samoće. Prikladne tkanine za ženski zimski izgled su trikotaža, saten, kašmir, glatki i sjajni materijali. Najbolji izbor za takve djevojke je jednobojna tkanina. Crtež također može biti prisutan, ali je poželjno da su to stroge geometrijske linije. Križ se može staviti na tkanine s cvjetnim motivima ili akvarelnim uzorcima. Velika slika je dobrodošla.

Idealna opcija za izlaz je klasično odijelo, koje daje silueti jasnoću i eleganciju. Bolje je napustiti razrađene detalje, koristiti plemenite materijale i paletu čistih boja. Jednostavnost je ono što izgleda skupo i svijetlo u šarolikoj, smiješnoj gužvi.

Vrijedno je odustati od romantičnog stila sa ženstvenim i elegantnim detaljima, jer nešto infantilno ili preosjetljivo neće izgledati dobro na djevojci "zimskog" tipa boje u bilo kojoj od njegovih manifestacija.

Ako djevojke sa zimskim izgledom pažljivo razmotre svoju garderobu i šminku, pridržavajući se pravila stilista, moći će doći do vrhunca svoje privlačnosti i seksualnosti.

arrow